KAPUSTA Z GROCHEM

2014-12-24 17.27.39
Składniki
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 150 g grochu łuskanego
  • liść laurowy
  • 100 g grzybków namoczone na noc
  • cebula
  • smalec 2 łyżki
  • magi i pieprz do smaku

 

 Kapuste pokroic, wlożyć do garnka i zalac wodą (nie tak dużo az zakryje) i ugotować razem z liściem laurowym
Grzybki odcedzic, pokroić i ugotowac w wodzie, ktorej się moczyły, wlać potem do kapusty razem z wodą. Groch zalac tak aby zakryło i ugotować do miękkości, podlewać odrobiną wody
 
Wszystko razem połączyć dodać poszatkowaną cebulę, smalec, magi i pieprz , wymieszać
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s