RYBA PO GRECKU

2014-12-23 14.43.30

Składniki

  • 800 g dorsz kostka
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 800 g marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 4 ziele angielskie
  • 2 łyżki masła
  • 1 liść laurowy
  • sól
  • świeżo mielony pieprz biały Skworcu
  • 2 łyżeczki czerwona słodka papryka Skworcu
  • olej rzepakowy do smażenia
  • dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej

2014-12-23 12.26.25

Cebulę i pora podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać starte na tarce o grubych oczkach marchew, pietruszkę i seler, wlać szklankę zimnej wody, dwie łyżki masła i wymieszać. Dusić pod przykryciem przez około 1godziny i 15minut, od czasu do czasu wymieszać (w razie potrzeby doleć troszkę wody). Pod koniec duszenia dodać liść laurowy i ziele angielskie, przyprawić do smaku solą, świeżo mielony pieprz i słodka papryka. Gdy warzywa będą miękkie, dodać przecier pomidorowy z wymieszana z wodą, wymieszać i kilka minut podsmażyć .

W trakcie, gdy farsz się dusi, rybę osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem mielonym, a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju.
Następnie ułóż na dnie naczynia ryby i na górę ciepły farsz, ułóżyć kolejną warstwę ryby i na to pozostały farsz.

2014-12-23 12.49.25

2014-12-23 14.04.01

WP_20150108_001 1 WP_20150108_003

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s