FARSZ NA PIEROGI WIGILIJNE, KROKIETY

Moja propozycja farszu do pierogów, uszek, czy nawet krokietów..

można użyć tego jak widac do wszystkiego 🙂 

2014-12-05 16.08.00

Składniki

  • 200 g kapusta kiszona z marchewką
  • 150 g pieczarek
  • cebulka mała
  • łyżka bułki tartej
  • pieprz i sól do smaku
  • masło dwie łyżki do smażenia

Tm

Do naczynia włożyć cebulę rozdrobnić 2s/5, przełożyc do innego naczynia włozyć pieczarki rozdrobnić 5s/6-7, dodac masło dusic 7min/varoma/obr.1 po tym czasie dodac cebulę i kapustę dusić razem 7min/varoma/obr.1-2 zmiksować razem 5s/obr.6 przełożyc do miski i dodac pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe 🙂

Wykonanie tradycyjne

Na patelni stopić masło wrzucic pieczarki pokrojone w plastry, dodac cebulke poszatkowaną i podsmażyć razem ok 20minut, dodac poszatkowaną kapuste i smażyc pod przykryciem do połączenia się składników, odstawić do ostygnięcia potem wszytsko zmiksować na jednolita masę dodac pozostale składniki i wymieszać, gotowy farsz nakładać na kwadraciki z których uformujemy pierogi czy naleśniki do krokietów

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “FARSZ NA PIEROGI WIGILIJNE, KROKIETY

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s