PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

2014-11-30 15.06.07

Skladniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka czubrica czerwona Skworcu
  • dwie łyzki Karahi Chicken Skworcu
  • jajko rozbełtane
  • oliwa z oliwek dwie łyżki
  • magii opcjonalnie
  • przyprawa uniwersalna dwie płaskie lyżeczki
  • bułka tarta
  •  250 g rozdrobnione płatki kukurydziane
  • marchew i groszek w słoiku

zasmażka

olej do smażenia

Pierś z kurczaka opłukac i osuszyc ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż z jednekj piersi otrzymamy dwa płaty 🙂 Jajko rozbełtać dodać przyprawy i magii wymieszać, włozyć każdy płat piersi tak aby były całe zamoczone i do lodówki na 2h. Po tym czasie każdy płat obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Rozgrzać patelnie wlać olej i smażyć z obu stron przez chwilkę do złotej panierki na małym ogniu. Przygotować marchew z groszkiem, wlać do rondelka z całą wodą, dusić na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu zamieszać, po 10 minutach woda wyparuje dolac szklankę nie pełną wymieszać

 przygotować zasmażkę:

do naczynia dodac smalec stopic 3min/100st/obr1, dodac mąkę i wymieszać 3min/100st/obr1, wlac do marchewki i wymieszać pogotowac 5min na małym ogniu mieszając

2014-11-30 15.06.36

2014-11-30 15.06.43

Advertisements

2 uwagi do wpisu “PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s