ŻUREK Z GRZYBKAMI SUSZONYMI

2014-11-29 15.39.44

Składniki

woda 1 litr/2l

litrowy słoik wody w której gotowana była kiełbasa czy frankfuterki

zakwas żurkowy

  • dwa liscie laurowe
  • ziemniaki 5szt średniej wielkości
  • 4 ząbki czosnku
  • ziele angielskie 3szt
  • pieprz biały świeżo mielony
  • przyprawa uniwersalna dwie łyżki
  • grzybki suszone 100 g
  • kiełbas swojska dwie laski
  • łyżka czubata majeranku
  • cebula 1szt

magii opcjonalnie do smaku

Na patelni podsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kostkę bez skóry, dorzucic pokrojoną w piórka cebulę. Ziemniaki pokroić w kostkę wrzucic do garnka, dodac grzybki połamane, liście laurowe, ziele angielskie i czosnek pokrojony na pół, pieprz zmielony, zalać wodą i wsypać przyprawę uniwersalną gotujemy na małym ogniu 50min, wlać wymieszany zakwas( 500g) z majerankiem i gotować 10-15min mieszając do zgęstnienia

2014-11-28 16.40.37 2014-11-28 16.49.42 2014-11-28 16.54.23

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s