FILET Z KURCZAKA W SOSIE WŁASNYM

2014-11-16 16.04.52

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • cebula poszatkowana w piórka
  • łyżka smalcu wieprzowego
  • olej do smażenia
  • łyżka lekko czubata mąki pszennej
  • curry Skworcu opcjonalnie
  • przyprawa Pav Bhaji Masala Skworcu

Filet opłukać osuszyć, przekroić wzdłuż na kilka filetów, wyłożyć na rozgrzany olej na patelni

posypać przyprawami podsmażyć z obu stron wrzucić na górę cebulę zalać odrobiną wody ja dolałam 1/2 szklanki przykryć i dusić przez 15min, przygotować zasmażkę: rozgrzać smalec jak zacznie skwerczeć wsypać mąkę i mieszać, cały czas mieszać żeby nie było grudek, jak z ciemnieje mąka kolor złoty wlać do mięsa i wymieszać.

Podawać z ulubioną sałatką np. mizeria 🙂

2014-11-16 16.04.52

Reklamy

3 uwagi do wpisu “FILET Z KURCZAKA W SOSIE WŁASNYM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s