PIEROGI ORKISZOWE Z MIĘSEM

2014-11-14 15.22.37
Składniki na 60szt
 
FARSZ
  • 300g łopatki
  • 2 małe marchewki
CIASTO
300g wody goracej

Wykonanie TM

FARSZ

nalac wode do garnka, włożyc lopatke pokrojoną na kawałki, wrzucic obrana marchewkę, przyprawic przyprawa uniwersalną,

gotować aż bedzie miekkie mięso.
Wyjąc z garnka mięso, marchewkę przełozyć do naczynia zmiksować 10s/obr5
sprawdzić konsystencję jeśli chcemy mocniej to mozna czynność powtórzyć 3s/obr4
dodac pieprz i wymieszać 15s/obr3-4
CIASTO
Do naczynia włozyc składniki po kolei, wyrobić 1min/naczynie zamknięte/interwał
wyjąć ciasto na blat opruszony mąka rozwałkować cienkie ciasto,
wykroić kółka i formowac pierogi,
wrzucac na wrzątek osolony i gotowac chwilkę po wyplynięciu na wierzch
Metoda tradycyjna:
Farsz przepuścić przez maszynkę do mięsa dwukrotnie, po pierwszym razie dorzucić marchew
Wszystkie składniki na ciasto wymieszac mikserem
potem delikatnie wyrobić do całkowitego połączenia jednolite ciasto.
Dalej postępujemy jak wyżej w opisie
Advertisements

2 uwagi do wpisu “PIEROGI ORKISZOWE Z MIĘSEM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s