BUŁKI GRAHAMKI MAKIEM

 

2014-11-14 18.39.29

Składniki

TM

Do naczynia włożyć drożdże i cukier, wlać wodę podgrzewać mieszając 2min/37st/2. Dodac mąkę, olej, sól i wyrobić 1min/interwał. Ciasto przełożyć na blat lekko obsypany mąką, uformować wałek i pociąc na 8 kawałków, uformowac bułki położyć na blaszkę wyłożoną papierem i do wyrośniecia prze dpieczeniem posmarować jajkiem i posypać makiem, piec w 200st 15min

Metoda tradycyjna

W rondelku podgrzewając wodę z drożdżami i cukrem cały czas mieszamy do rozpuszczenia.

Do miski wsypujemy mąki, wlać olej, sól wlkać rozczyn i wyrobić mikserem do momentu zbitej elastycznej kuli, przełożyć na stolnicę i postępujemy jak wyżej w opisie 🙂

2014-11-14 18.39.18

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “BUŁKI GRAHAMKI MAKIEM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s