ZALEWA PEKLUJĄCA NA SZYNKĘ

 

Składniki

woda 1l na 1 kg mięsa

Wodę doprowadzić do wrzenia razem ze wszystkimi składnikami oprócz soli peklującej. Sól peklującą dodajemy do wody po przestudzeniu i wymieszać, włożyc mięso ponakłuwane i przykryć garnek, włożyć do lodówki przechowywać 3 dni codziennie obracając z boku na bok.

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s