CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI

 

2014-10-25 15.27.21

Składniki

na dużą blachę oryginalną z piekarnika

kruszonka

Przygotować kruszonkę do naczynia włożyć wszystkie składniki i zmiksować 15s/6, przełożyć do miski i dopracować ręką do połączenia składników w kulę schować zawiniętą w folię spożywczą do lodówki

Ciasto: Do naczynia wlać mleko, drożdże, cukier podgrzać 2min30s/37/2

Dodac pozostałe składniki wyrobić 2min/interwał, ciasto będzie trochę klejące, przełożyć do miski przykryć ściereczką bawełnianą i do wyrośnięcia na 30min w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i do wyrośnięcia na 20min w ciepłe miejsce ( u mnie piekarnik rozgrzany do 40st.wyłączony) po wyrośnięciu wyłożyć śliwki i posypać kruszonką piec 30min w 150st potem 20min w 180st na drugim poziomie od dołu grzałka góra i dół

Z tego ciasta można zrobić drożdżówki z owocami 🙂

 

2014-10-25 11.59.35
Składniki na ciasto

2014-10-25 13.36.25 2014-10-25 13.36.36 2014-10-25 15.27.27 2014-10-25 15.27.39

Reklamy

4 uwagi do wpisu “CIASTO DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s