KARMELIZOWANA CEBULKA

 

2014-10-11 16.19.54

Składniki

  • dwie cebule
  • oliwa z oliwek dwie łyżki
  • 1 łyżka masła ziołowego
  • sól, pieprz do smaku
  • dwie łyżki ocet winny balsamiczny Develey
  • dwie łyżki miodu

Cebulę poszatkować w kostkę wrzucić na rozgrzaną oliwę i masło zeszklić, jak już będzie szklista cebulka dodać sól szczyptę i zmielić pieprz, dodać pozostałe składniki i karmelizować do momentu wyparowania musi zrobić się gęsta 🙂

2014-10-11 16.11.27

żródło z internetu po modyfikacji

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s