CUKIER WANILIOWY

 

2014-08-31 11.31.50

Składniki

  • szklanka cukru drobnego (srebrna łyżeczka)
  • laska wanili

słoiczek z zakrętką

Cukier przesypać do słoiczka laskę wanili przeciąć na pół i włożyć do cukru, zakręcić trzymać ja przez 7dni, codziennie wstrząsnąc cukrem, przechowujemy w ciemnym suchym miejscu. Jeśli chcemy bardziej intensywny aromat wanili to trzymać dłużej 🙂

Świetny dodatek do ciast, may naleśnikowej, deserów, lodów…

Reklamy

2 uwagi do wpisu “CUKIER WANILIOWY

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s