PSZENNY NA ZAKWASIE

Kochani polecam wam ten produkt, w rewelacyjnie niskiej cenie 

Mąka, którą użyłam do wypieku jest wytwarzana tradycyjnymi metodami. Nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy, wybielaczy). Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast.

2014-10-07 11.46.22

Składniki

  • 150g zakwasu aktywnego pszennego
  • 250g mąki pszennej typ 650
  • 250g mąki pszennej 500
  • 10g soli
  • 5g drożdży świeżych plus szczypta

Mąka sól, woda, drożdże i zakwas wyrobić mikserem, konsystencja nie może być płynna ma być klejąca. Całość przełożyć do keksówki 30cm obsypane otrębami wcześniej wysmarowanej oliwą, wygładzić zwilżoną łyżką przykryć folią spożywcza i odstawić na ok 2 godz w ciepłe miejsce do wyrośnięcia

2014-10-06 13.36.53 2014-10-06 13.46.39 2014-10-06 15.59.55 2014-10-06 16.00.09

2014-10-07 11.45.28

inspiracja

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s