CHLEB NA ZAKWASIE Z CZARNUSZKĄ I CZARNYM SEZAMEM

Do wypieku chlebka użyłam świetnych produktów 3 firm z którymi współpracuję

Skworcu -ziarno sezamu

Zielony nurt -czarnuszka

Młyn kopytowa -mąka

Polecam produkty!! cena rozsądna za bardzo wysoką jakość 🙂

2014-10-06 08.44.04


2014-10-05 09.09.24

Składniki

Mąkę, zakwas, sól i ziarna do miski, delikatnie wlewamy wodę i mieszamy łyżką do połączenia i jednolitego ciasta ( lub mikserem) około 4min.

Keksówkę wymiary 25×12 wyłożyć papierem lub posmarować oliwą i wysypać otrębami pszennymi, ciasto przełożyć do keksówki, wygładzić mokrą łyżką i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 5-6godz, po tym czasie piekarnik rozgrzać do 220st piec na drugiej szynie od dołu przez 20min potem w 200st i następne 20min, wystudzić 🙂 kroimy po całkowitym wystudzeniu

2014-10-05 09.06.22
zakwas dokarmiony
2014-10-05 12.44.14
po 3 godzinach wyrastania

2014-10-05 17.44.56

2014-10-05 10.32.15
50g zakwasu odłożone do słoiczka na następny raz

2014-10-05 10.33.23

2014-10-06 08.44.30 2014-10-06 08.45.03

inspiracja

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s