GRAHAMKI

Dziś rano wstałam przed 8 :00 postanowiłam zrobić moim chłopcom bułeczki świeze na śniadanko zabrałam się szybciutko do roboty i po godzince już jedliśmy śniadanko, polecam kochani abyście też tak spróbowali stworzyć swoją domowa piekarnię z rana, ten zapach który unosi się po kuchni….coś wspaniałego 🙂

Wykorzystał produkty firmy Młyn-Kopytowa

oraz dodatki firmy Skworcu

2014-09-26 08.58.45

Składniki

  • 100g mąki graham Młyn-Kopytowa
  • 40g drożdzy świeżych
  • 5g cukru/miodu
  • 250g wody
  • 400g mąki pszennej typ 500
  • 20g oleju
  • 5g soli
  • 1 jajko rozbełtane do posmarowania bułek
  • sezam czarny Skworcu/ lub ulubione ziarna

Do naczynia wodę, cukier, drożdże podgrzać 2min/37st/1 dodać mąkę, olej, sól i wyrobić ok 2min/interwał

Z ciasta uformować 12 kulek lekko spłaszczając na blaszce wyłożonej papierem, na 20min do wyrośniecia , rozgrzać piekarnik do 200st w tym czasie posmarować jajkiem i posypać sezamem piec ok 20min

2014-09-26 08.38.14 2014-09-26 09.19.26

2014-09-27 10.36.27

2014-09-26 09.19.50

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s