PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE Z SOSEM

Dziś kochani zapraszam na pysznego kurczaka w postaci a’la nuggetsów 🙂 przedstawię wam przyprawę nową do kurczaka rewelacja smak aromat….Jej głównym przeznaczeniem są dania na bazie smażonego w głębokim tłuszczu mięsa drobiowego.

Potrawy z dodatkiem KARAHI CHICKEN MASALA nabierają korzennego smaku i aromatu goździków, cynamonu i gałki muszkatu. W tle wyczuwa się mocne nuty czosnku, pieprzu i kminku. Dodatkiem do tej potrawy jest świetny dressing ziołowy gęsty jak sos firmy Develey polecam produkty tej firmy wysoka jakość a niska cena 🙂

2014-09-25 15.53.30

dla 3 osób

czas całkowity około 1h z pieczonkami/ bez 30minut

Składniki

Mięso opłukać osuszyć pokroić w kostkę, w miseczce rozbełtać jajko wsypać przyprawy

każdą kostkę mięsa obtoczyć w jajku potem w mące i na rozgrzany olej (oleju tyle aby zakryło połowę mięsa) smażyć z obu stron na rumiano, podawać z ziemniakami lub samo z sosem, dressingiem jak kto woli…ja podałam z pieczonymi ziemniakami i dressing ziołowy, pycha 🙂

2014-09-25 15.53.50

Shoarma Czerwona jest to jedna z najlepszych mieszanek przyprawowych stosowanych w kuchni arabskiej. Zalecana do wszystkich potraw mięsnych, warzywnych, z ryżu, drobiu i ryb. Świetnie komponuje się z jagnięciną i cielęciną. Jest ostrzejsza w smaku od shoarmy białej, gdyż w swoim składzie zawiera mieloną papryczkę chilli. Źródło

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s