PIERŚ Z KURCZAKA GRILOWANA

2014-09-15 17.04.59

Składniki

  • Pierś podwójna z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka Prymat
  • przyprawa uniwersalna dwie łyżeczki
  • olej 1/2 szklanki
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka

Pierś oddzielic od kości, przeciąć wzdłuż dwa razy, opłukać i osuszyć.

Przyprawy wymieszac  z olejem ponacierać filety, włożyć do miski w której były przyprawy i przykryć folią spożywczą na 1godzinkę do lodówki.

Po tym czasie wyłożyc na rozgrzana patelnię grilową i grilować z obu stron do zrumienienia, podawac z ulubioną surówką (sałatką)

ja podałam z surówką z białej kapusty 😉

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s