PODUDZIA W CURRY

Kochani nie przestanę was zachęcać do zakupu przypraw firmy Skworcu, nie dlatego że współpracuję z tą firmą ale dlatego ponieważ są świetne!! to mało powiedziane, ich aromat już czuć po otwarciu woreczka strunowego, a jeszcze bardzej intensywny jest gdy wyciągam z woreczka i rozwijam oryginalny woreczek..:)

2014-09-14 15.44.26

Składniki

  • ziemniaki
  • podudzia 8szt
  • 1łyżka Chana Masala
  • 1 łyżka Curry
  • marchew średniej wielkości 7szt
  • cebula dwie małe sztuki
  • masło ziołowe/lub zwykłe dwie łyżki
  • przyprawa uniwersalna opcjonalnie

woda 300g do wlania podczas duszenia

Podudzia pozbawić skóry, opłukać i osuszyć, włożyc na rozgrzany olej podsmażyć. Posypać przyprawą uniwersalną i posypac kolejnymi przyprawami Chalan Masala i Curry podsmażyć obrócić na drugą stronę powtórzyc obsypanie przyprawami, kiedy się będą smażyć zmiksować w thermomixie 5s/5 (lub zetrzeć na tarce) wsypać na podudzia, dodać poszatkowaną cebulę lub rozdrobnić w thermomix 4s/3 dodac na podudzia posypać łyżką przyprawy uniwersalnej i dodać masełko, wlać 300g wody i przykryć dusić tak długo aż wyparuje woda

2014-09-14 14.39.53 2014-09-14 14.45.39 2014-09-14 15.44.36

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s