KREMÓWKA

Miałam smaka na szybkie ciasto, bez pieczenia i tak przeglądając internet znalazłam inspiracja

zapraszam po przepis

2014-09-13 18.01.29

Składniki

  • 1 opakowanie słonych krakersów
  • ¾ szklanki cukru
  • 2,5 szklanki mleka
  • 50 g masła
  • 4 jajka
  • ¼ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier puder do posypania

Prostokątną blachę o wym. 21×25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć w niej warstwę krakersów.

2014-09-12 11.36.26
W rondlu zagotować 2 szklanki mleka z dodatkiem masła, cukru. Pozostałą szklankę mleka wlać do naczynia, dodać jajka, mąki i cukier waniliowy, zmiksować na gładką masę 20s/5. Mleko zmiksowane z jajkami i mąką wlać do gotującego się mleka z cukrem i masłem i energicznie mieszając gotować przez chwilę (około 2 minut). Tak przygotowany budyń ostudzić przez chwilę i wylać na warstwę krakersów ułożoną w blaszce. Na wierzch masy budyniowej wyłożyć drugą warstwę krakersów. Ciasto można podawać gdy budyń całkowicie zastygnie. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s