ZUPA GRZYBOWA

 

2014-09-09 15.18.23

Składniki

  • grzybki świeżo zebrane podgrzybki 200g
  • porcja rosołowa mała
  • ziemniaki
  • marchew
  • kostka grzybowa
  • seler kawałeczek
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • pietruszka mała
  • pietruszka natka
  • przyprawa uniwersalna
  • pieprz zielony SKWORCU
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka typ 450 1 łyżka

Do garnka nalać wodę włożyć wszystkie warzywa obrane i pokrojone na kawałki oprócz grzybów, zagotować. Zebrać pianę utworzoną wrzucić grzybki pokrojone w piórka gotować 15min po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości, w pół szklanki wody wymieszać wodę dodać śmietanę, wymieszać i odstawić wyjąć porcję i warzywa, dolać wody bo dużo wyparuje podczas gotowania przyprawić do smaku i wlać śmietanę wymieszaną zagotować i wyłaczyc palnik, można podać z łazankami 🙂

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s