ROGALIKI FRANCUSKIE

Składniki

ciasto francuskie

  • 1/2 tabliczki czekolady
  • żółtko do posmarowania

Rozwałkować ciasto na 4mm wyciąć trójkąty.

Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać ze skórką startą z połowy pomarańczy. Na każdy trójkąt nakładać łyżkę czekolady i zwijać rulony, które następnie formować w rogale. Gotowe rogale układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarować żółtkiem.

Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

2014-09-06 16.36.13 2014-09-06 16.37.31 2014-09-06 17.31.54 2014-09-06 17.32.35

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s