CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CEBULKĄ NA ZAKWASIE

przepis po modyfikacji

na zaczyn

  • 80 g aktywnego zakwasu żytniego
  • 200 g mąki żytniej
  • 200 g wody

Składniki na zaczyn wymieszać dokładnie i pozostawić przykryte na 16 godzin. Najlepiej zaczyn przygotować wieczorem, dzień wcześniej (przed pieczeniem)

Składniki na ciasto

  • 300 g mąki żytniej
  • szczypta drożdży świeżych
  • 100 g mąki pszennej 650
  • 15g soli
  • cały zaczyn
  • 300g wody
  • cebulka suszona Skworcu
  • suszone pomidory Skworcu

Do naczynia wlać zaczyn cały z dnia poprzedniego dodac pozostałe składniki wyrobić 4min/interwał, przełozyć do foremki z papierem wygładzić i do wyrośnięca 2godz w ciepłym miejscu przykryte folią aby nie wyschła góra ciasta, piec w piekarniki 230st 10min potem w 200st 30min, wyjąć 10min pod koniec z foremki i zdjąć papier i tak włożyć na 10min

2014-08-30 15.02.36
ciasto do wyrośniecia
2014-08-30 16.14.50
po wyrośnięciu 2godz

2014-08-30 14.43.30 2014-08-30 19.42.21

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s