MIELONE Z BURACZKAMI

Od dawna chodziła za mną sałatka z buraczków na ciepło z mielonymi 🙂 uwielbiam, a wy?

Jeśli masz ochotę to zapraszam po przepis na smaczne mielone z buraczkami…

2014-08-27 13.23.46

Składniki

  • 500g mielone z łopatki
  • 1/2 bułki namoczonej
  • 2 łyżki przyprawa do mielonego Prymat
  • przyprawa uniwersalna 10g
  • magi opcjonalnie
  • cebula średniej wielkości
  • czosnek 2 ząbki

surówka z buraczków

  •  buraki 700g
  • 15g masła
  • 10g soku z cytryny
  • 10g cukru
  • 1/2 soli morska
  • 50g śmietany do zupy
  • 10g mąki

600g wody

  • ziemniaki

Do naczynia na wirujące ostrze wrzucić czosnek rozdrobnić 3s/6, wrzucić cebulę przekrojoną na kawałki rozdrobnić 3s/6, włozyc mięso, bułkę odciśniętą z nadmiaru wody, przyprawy wyrobić 1min30s/interwał, przełożyć do miski i formować z kawałków klopsy lekko spłaszczając dłońmi,obtoczyć w bułce tartej i smazyc z obu stron na rozgrzanym oleju

surówka

Do naczynia wlać wodę, włożyć koszyczek z burakami gotujemy 40min/varoma/1. Opróżnić naczynie włozyć buraki zmiksowac 7/4, dodac oliwę, sok z cytryny, cukier i sól podgrzać 2min/100st/wsteczne/2.

Dodać śmietanę z mąką wymieszaną i zagotować 3min/100/wsteczne/2

Ziemniaki ugotować obrane do miękkości z łyżeczką soli

Buraczki podawać na ciepło, smacznego 🙂

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s