RACUCHY CYNAMONOWE

Lubicie racuszki drożdżowe? jeśli tak, to kochani zapraszam po przepis na cynamonowe racuszki, pycha 🙂

2014-07-31 15.34.20

Składniki

  • 300g obranych jabłek, wydrążonych, pokrojonych na ćwiartki
  • 270g mleka 3,2%
  • 330 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 80g cukru
  • 3 łyżki cynamonu Prymat
  • 70g oleju
  • 35g drożdży świeżych
  • szczypta soli

olej do smażenia

Do naczynia włożyć jabłka rozdrobnić 3s/4, przełożyć do innego naczynia, do naczynia włożyć wszystkie składniki oprócz oleju do smażenia wyrobić 2min/interwał.

2014-07-31 13.58.04
wszystko razem wymieszać do połaczenia

Ciasto przelać do jabłek i wymieszać łyżką,odstawić do wyrośniecia na 30min w ciepłe miejsce przykryte talerzem, po tym czasie nakładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor

2014-07-31 14.58.08
Wyrośnięte ciasto z jabłkami
Reklamy

2 uwagi do wpisu “RACUCHY CYNAMONOWE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s