PULPETY

Dzisiaj miałam wielką ochotę na pyszny obiadek…chodziły za mną buraczki na ciepło i co do tego..

no właśnie…pulpeciki 🙂

Do farszu dodałam przyprawy firmy Skworcu i znowu wyszły przepyszne 😛

2014-07-29 17.14.18

Składniki

woda 1500g

sos pomidorowy

500g rosołu doprawionego do smaku/wywar warzywny

  • 1/2 słoiczka koncentratu
  • 1/2 szklanki wody zimnej
  • 15g mąki

buraczki na ciepło

Cebulę z lubczykiem poszatkować 5s/6, przełożyć do innego naczynia, mięso pokrojone na kawałki, lekko zmrożone zmiksować 15s/9 dodać cebulę przyprawy i wyrobić 2min/interwał. Przystawkę lekko natłuścić smarując olejem układając na przystawkach kulki uformowane, do naczynia nalać wody zamknąć pokrywę nałożyć przystawkę varoma i gotujemy 40min/varoma/2.

Sos 

W rondelku podgrzać rosół/wywar, dodać koncentrat zagotować, potem wlać mąkę wymieszaną w wodzie i zagotować 3min.

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s