PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Kochani dzisiaj przetestowałm pierożkomanię, którą otrzymałam do testowania od firmy TUPPERWARE, bardzo dziękuję firmie za taką możliwość jestem pod wielkim wrażeniem tego produktu, tak szybko to jeszcze nie robiłąm rewelacja można także zrobić pierożki z mięsem z ciasta na pierogi 🙂 następne będą właśnie takie, wracając do pierożków 🙂 wyszło mi 24 szt z podwójnej porcji gotowego ciasta francuskiego zakupionego w lidlu, pierożkomania już teraz będzie na stałe uczestniczyła przy robieniu pierogów czy przekąski z ciasta francuskiego

plusem dodatkowo jest to że do pierożkomani jest dołączona łyżeczka z tej firmy do nakładania farszu, masy serowej 🙂 super pomocnik, polecam !

2014-07-26 17.01.27

Składniki

  • gotowe ciasto z lidla/biedronki 2 szt
  • masa serowa waniliowa z wiaderka
  • frużelina wiśniowa

woda lub jajko do posmarowania ciasta

Wyjąć ciasto wcześniej z lodówki, odwinąć przyłożyć do pierożkomani, posmarować jajkiem rozbełtanym tak jak na zdjęciu, nałożyć na środek wgłebienia farsz nałożyć drugą część ciasta z tej jednej paczki, nałożyć papier z ciasta i lekko wałkiem docisnąć, potem rozwałkować tak aby odcisnęły się wzorki oderwać ciasto po bokach obrócić pierożkomanię i położyć na blaszkę wyłożoną papierem i wycisną dupki końcówką łyżeczki plastikowej dołączonej do pierożkomani tą okrągłą częścią

piec w tem 200st z termoobiegiem góra i dół 15min, można posmarować przed pieczeniem jajkiem 🙂

rodzina była zachwycona wszystko znikło w oka mgnieniu

2014-07-26 16.16.492014-07-26 17.01.492014-07-26 17.02.06

Reklamy

2 uwagi do wpisu “PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s