KIEŁBASKA NA KANAPKI

Przyszła pora na kiełbaski była szynka, smalec teraz kiełbaska moi domownicy uwielbiaja kiedy zaczynam pichcić w kuchni, wiedzą że na drugi dzień będą wcinać pyszną kiełbaskę na kanapce, zapraszam po przepis, co prawda wykonałam je przy uzycia thermomix i varomy ale można zrobić je także bez TM 🙂

dzięki przyprawą firmy Skworcu kiełbaski nabrały intensywnego smaku..dodałam kardamon,byłam ciekawa smaku…i co jaki efekt pytacie rewelacja!!!!

Kardamon posiada właściwości lecznicze: Pomaga przyśpieszyć przemianę materii; Jest świetnym sposobem na odświeżenie oddechu; Ma zbawienny wpływ na drogi oddechowe i pomaga leczyć choroby takie jak astma czy zapalenie oskrzeli; Pomaga również w dolegliwościach przewodu pokarmowego; A ponadto jest jednym z najlepszych afrodyzjaków

Zapraszam do zapoznania się z produktami Skworcu po raz kolejny was namawiam i będę namawiać ponieważ te przyprawy sprawiają cuda, smak, aromat…mam nadzieję że w mojej kuchni pozostaną na zawsze 🙂

2014-07-27 09.39.27

Składniki

1000g wody/1l

do obtoczenia kiełbasek

  • przyprawa do grilla klasyczna 3 łyżki
  • papryka czerwona 2 łyżki
  • przyprawa do gyrosa 2 łyżki
  • majeranek 4 łyżki

można użyć własnych przypraw można dodać pieczarki, grzybki, paprykę do kiełbasek (do farszu)

Jeśli nie posiadasz TM to mięso opłukane osuszone pokroić na kawałki, zmielić maszynką do mięsa,tak samo boczek

cebulę,czosnek poszatkować, dodać poszatkowany lubczyk,zrumienić ,poddusić w rondelku na oliwie, przełożyć do miski z mięsem.Dodać przyprawy wyrobić ręką porządnie do połączenia składników ma się kleić w jedną kulę, podzielić na 3 części, uformować wałki każdy wałek można obtoczyć w innych przyprawach (ja zrobiłam tak dwie szt obtoczyłam w majeranek, przyprawa do gyrosa, papryka czerwona, a jeden w przyprawie klasycznej na grill), zawinąć ciasno w folię spożywczą, boki zawinąć pod wałek (tak jak cukierek) i wyłożyć na durszlak położony na garnku z wodą, wody ma być 1l i gotujemy pod przykryciem 40min,po tym czasie ostudzić i dopiero odwinąć woda która się wydzieliła można ją wykorzystać do sosu(czyli zlać do słoika)

2014-07-26 18.38.44

Wykonanie w Tm

Na wirujące ostrze wrzucić przez otwór w pokrywie czosnek, lubczyk 6s/5-6, zgarnąć kopystką na dnowlać oliwę i poddusić 2min/100st/2, przełożyć do innego naczynia.

Włożyć mięso już pokrojone lekko zmrożone (wyjąć z zamrażalki pokrojone juz w kostkę większą) zmiksować pierw porcję 250g czas 15s/9-10, przełożyć do naczynia z czosnkiem, włożyć kolejną porcję mięsa i powtórzyć czynność, później boczek włożyć pokrojony na kawałki, wszystkie składniki połączyć ze sobą czyli przełożyć do naczynia miksującego dodać przyprawy,wyrobić 3min/interwał, przełożyć do miski, podzielić na 3 częsci i postąpić tak samo jak wyżej : obtoczyć w przyprawach  i zawinąć w folię, do naczynia wlać wodę 1000g tak przygotowane kiełbaski kładziemy dwie na dolnej przystawce jedna na górną przykryć i ustawić czas 40min/varoma/1.

Po tym czasie odstawić przestudzić i dopiero odwinąć 🙂 przechowywać w lodówce zawinięte w folię spożywczą 🙂

2014-07-26 18.39.03

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s