PIZZA MARYNY

2014-07-14 15.46.26

Składniki

na tortownice 2x21cm; 1x28cm dno form wyłożone papierem

ciasto

  • 350g mąki pszennej typ 650
  • 180g wody letniej
  • 20g świeżych drożdży
  • 25g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • czosnek granulowany 10g
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • prażona cebulka Skworcu

ciasto :do naczynia włożyć wszytskie skłądniki po kolei wyrobić 2min/interwał,podzielić ciasto na tortownice uformować ponakłuwac i do wyrośnięcia,na wyrośnięte ciasto kładziemy farsz,wszystkie pizze posypane serem startym

pieczemy ok 20min w 170st

nadzienie
1.ser mozarella,papryczka chili,liście bazylii,troszkę parówki pokrojonej(choć nie trzeba)szczypiorek,prażona cebulka
2.parówka pokrojona,szczypiorek,cebulka prażona,papryczka chili
3.sos pieczarkowo paprykowy plus filet zgrilowany,odrobina parówek pokrojonych,szczypiorek

2014-07-14 15.45.50

2014-07-14 15.45.57

2014-07-14 15.45.40

Po wyjęciu z piekarnika

2014-07-14 16.21.08

2014-07-14 16.20.57

2014-07-14 16.21.03

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s