CHLEBEK Z CZARNUSZKĄ

Po raz pierwszy wypróbowałam chlebek z czarnuszką,nie do końca przekonana byłam do tej przyprawy, ale zaskoczył mnie mile chlebuś w smaku..polecam mam możliwość taką że testuję przyprawy firmy Skworcu i bardzo dziękuję ponieważ bardzo jestem zadowolona z tych produktów,smak zapach…brak słów polecam

Miód słonecznikowy Polecany jest jako wsparcie w leczeniu chorób układu krążenia, zwłaszcza miażdżycy. Miód słonecznikowy reguluje ciśnienie krwi i poprawia poziom tlenu w mięśniu sercowym. Jego spożywanie działa kojąco na podrażnienia skóry. A zastosowany zewnętrznie na oparzenia zapobiega powstawaniu bombli i infekcji wynikających z ich zakażenia. Miód słonecznikowy wykazuje również właściwości zdrowotne dla górnych dróg oddechowych. Dodatkowo wyrównuje niedobory potasu we krwi.

Ogromne walory odżywcze i lecznicze miodu pszczelego cenione były już w starożytnym Egipcie. Systematyczne spożywanie miodu przez dzieci wpływa korzystnie na szybki przyrost ciała, wzmacnia rozwój umysłowy i zwiększa odporność na choroby. Natomiast u osób dorosłych wyczerpanych pracą, umożliwia szybszą regenerację organizmu.

2014-07-15 10.13.50

Składniki

zakwas 160g
woda 190g plus do dolania

  • drożdże świeże szczypta
  • sól ziołowa 10g
  • oliwa  z oliwek 30g
  • 15g miód słonecznikowy Skworcu
  • mąka pszenna 500g
  • mąka pszenno razowa (Melvit) 150g

ziemniaki z dnia wczesniejszego 100g

2014-07-12 19.04.02

Do naczynia wlać wodę dodać drożdże podgrzać 2min/37st/2
dodać pozostałe składniki wyrobić 3min/interwał
Przełożyć ciasto do foremki wyłożonej papierem i postępowac jak z chlebem na zakwasie do wyrośnięcia

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s