SURÓWKA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY

2014-07-06 15.50.50

SKŁADNIKI

Do naczynia włożyć marchew pokrojoną na kawałki,rozdrobnic 6s/5,przełozyć do innego naczynia
Do naczynia wlożyć kapustę,rozsdrobnic przy pomocy kopystki 14s/4,dodac marchew,kostkę i przyprawę uniwersalną,wlać wodę gotować 19min/100st/obr.wsteczne/2
Dodać masło,mąkę sok z cytryny i koper zagotować 3min/100st/wsteczne/2
Wykonanie tradycyjne
Marchew zetrzec na duzych oczkach lub rozdrobnić przy pomocy robota
przełozyć do innego naczynia włożyć kapustę do rozdrobnienia lub posztakować drobno,włożyć do garnka dodac marchew,kostkę,przyprawę,wlać wodę gotować do miękkosci ,mieszając,dodac masło,mąkę(choć nie koniecznie mąkę)sok z cytryny teżmożna pominąć jeśli nie chce ale polecam poniewaz daje lepszy smak:) i zagotować 3min mieszajac podawać na ciepło lub na zimno

2014-07-06 15.51.10

2014-07-06 16.02.55

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s