RAFAELLO,FERRERO

Odbyła się wspólna akcja zorganizowana przez Ciasto na niedzielę

takie wspólne zabawy są świetne,poznajemy się bliżej z uczestnikami 🙂

pozdrawiam wszystkich  

   1 RAFAELLO                  

  • Krakersy 3 opakowania

  • 1000g mleka 3,2%

  • 80g mąka typ 550

  • 50g maka ziemniaczana

  • 50g cukier trzcinowy

  • 8g cukier waniliowy

  • advocat wykonany w TM (Nie koniecznie)/kupny

  • płatki migdałów

  • orzechy włoskie 100g

 

2 FERERRO

  • Krakersy 3 opakowania
  • 1000g mleka 3,2%
  • 80g mąka typ 550
  • 50g maka ziemniaczana
  • 50g cukier trzcinowy
  • 8g cukier waniliowy
  • czekolada mleczna
  • orzechy włoskie 100g

WYKONANIE

1.

Na poczatek oddzielic 300 g mleka z tego litra, w tym mleku wymieszać mąki, odstawić w naczyniu, pozostała część mleka, cukier waniliowy, cukier brązowy, do naczynia załozyc motylek i gotować 10min/90st/obr2 jak TM osiągnie temp.70st wlac przez otwór częśc mleka wymieszana z mąkami i dalej gotować, pod koniec wlac advocat. Przestudzić

 

Foremkę prostokatna wylozyc papierem lub folią aluminiową na dno położyć krakersy wylac mase budyniową posypac orzechami rozdrobnionymi, kolejna warstwa krakersy potem masa na góre płatki migdałów, orzechy, kokos opcjonalnie

2.

Na poczatek oddzielic 300 g mleka z tego litra, w tym mleku wymieszać mąki, odstawić do do naczynia pozostała część mleka, cukier waniliowy, cukier brązowy, załozyc motylek i gotować 10min/90st/obr2 jak TM osiągnie temp.70st wlac przez otwór częśc mleka wymieszana z mąkami i dalej gotować, pod koniec dodac czekoladę, do rozpuszczenia, postępowac tak samo jak wyżej tyle że na górę tylko orzechy,przechowywać w lodówce,smacznego 🙂

brałam udział z :

Joanna

Bożena

Joasia

Reklamy

2 uwagi do wpisu “RAFAELLO,FERRERO

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s