MEDALIONY Z KALAFIORU Z WARZYWAMI

Świetna lekka potrawa pyszna nawet na zimno,jako przekąska

Warzywa na patelnię po włosku Iglotex 450 g

polecam takie kotleciki można zrobić ze wszystkiego co mamy w lodówce.Kotleciki podałam z pysznymi warzywami na patelnię po włosku

  

2014-06-26 14.29.29

2014-06-26 13.55.56

Składniki

  • 500g wody
  • połowa kalafiora
  • 2 jajka
  • połowa pomidora średniego
  • 50g kaszy manny
  • 50g śmietany 18%
  • 160g sera gouda
  • 30g ziół świeżych:pietruszka,szczypiorek,koper
  • 1/2 łyzeczki soli
  • pieprz mielony
  • 100g bułki tartej

Sałatka: użyłam mieszanki firmy Iglotex   warzywa na patelnię,które zrobiłam na Varomie

ser pokroić na kawałki,zioła poszatkować drobno.

Do naczynia nalać 500g wody do koszyczka włożyc kalafior  w różyczki,gotuj 15min/varoma/1
Wyjąć koszyczek wylać wodę z naczynia,włożyć kalafior,i pozostałe składniki zmiksować przy pomocy kopystki 6s/5, jeżeli masa będzie jeszcze za rzadka dosypać bułki tartej i zmiksować ponownie 2s/5, formujemy medaliony i smażymy lekko spłaszczone na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano,podawać na ciepło lub zimno.

Ziemniaki obrac umyc i pokroic w łódki w misce posypac przyprawami ziola prowansalskie, majeranek, bazylia skruszyc czosnek knorr w kostce, wymieszac.

Włożyć do dolniej przystawki,na górną wyłożyć warzywa posypac przyprawą z opakowania

Ustawiamy na naczyniu z 500g wody varoma/20min/1

Reklamy

2 uwagi do wpisu “MEDALIONY Z KALAFIORU Z WARZYWAMI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s