KĄSKI

Uwielbiane przez najmłodszych i nie tylko…

polecam sa pyszne serwując z sosem czosnkowym

Kąski

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • platki kukurydziane
  • przyprawy opcjonalnie:do kurczaka,pieprz,przyprawa uniwersalna

Filet przepłukać osuszyc,pokroic w paski szerokie 2cm
włożyc do jajka rozbeltanego i wymieszanych przypraw w nim do lodówki na 2godz.

Po tym czasie wyjąc z jajka i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z płatkami zmiksowanymi wcześniej ale nie na miał tak aby były troszkę w całości i na ruszt wyłożony papierem,wkładamy do piekarnika rozgrzanego 180st i ok 20min.do zarumienienia

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s