RACUSZKI DROŻDŻOWE Z JABŁKIEM

Ale mnie dzisiaj wzięło,za namowa mojego syna zrobiłam racuszki drozdżowe 

i wiece co….wcale nie żaluję wyszły obłędne

chrupiące boczki,puszyste,lekkie

zapraszam po przepis 🙂

Składniki

  • 300g jabłek obranych,pozbawionych gniazd
  • 250g mleka 1,5%
  • 2 jajka
  • 50g cukru trzcinowego
  • 50g oleju do ciasta
  • 30g drożdży
  • 300g mąki pszennej typ 650
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cynamon opcjonalnie

Jabłka,rozdrobnić lub pokroic drobno,przełozyc do miski większej zasypac cynamonem
Do miski włożyc wszystkie skladniki wyrobic na jednolita masę,
wlac do jabłek wymieszać porządnie łyżką,przykryc talerzem na 30min do wyrośnięcia nakładać łyzką
smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor 🙂

Wykonanie TM
W naczyniu rozdrobnic jabłka pokrojone na ćwiartki na obr.4,przełozyć do miski wiekszej.
Do naczynia przeplukane dodać wszytskie składniki wyrobić 2min/interwał,przykryc talerzem na 30min do wyrośnięcia,po tym czasie ciasto bediz emiało konsystencje smietany gęstej z babelkami,nakładać łyzką na rozgrzany olej i smazyc z obu stron

 
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s