CHLEB FOREMKOWY NA ZAKWASIE

Zaczyn aktywny 190g dokarmiony wcześniej

Składniki

Ciasto chlebowe
woda 250g

  • miód 10g
  • maślanka 40g
  • mąka zytnia 110g
  • mąka pszenna 450g
  • sól morska 10g
  • oliwa  z oliwek 20g
  • siemie lniane 3 lyżki


woda na dolanie gdyby ciasto było za suche,lub mąka pszenna gdyby było za rzadkie(opcjonalnie)

Do naczynia woda,miód wymieszać 2min/37st/2,
dodac zakwas,pozostałe składniki wyrobić 3min/interwał,ciasto przełozyc do foremki wyłożonej papierem i do wyrosnięcia do piekarnika nagrzanego 40st tam potrzebował chlebek 3godz na wyrośniecie,piec w rozgrzanym do 210st przez 10min póżniej zmniejszyc na 190 i piec 20- 25min
Wyjąc na kratkę a dopiero po 1godz mozna zdjąc papier
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s