BUŁKI MAŚLANE

Składniki

  • 100g cukru trzcinowego
  • 5g cukru waniliowego domowego/cukier waniliowy
  • 45g drożdży świeżych
  • 250g mleka
  • 2 żółtka
  • 85g masła miękkiego
  • 500g mąki pszennej

bialko do posmarowania bułek

 Do naczynia cukier,cukier waniliowy,drożdże,mleko,wymieszać 2min30s/50st/4
dodac resztę skladników wyrobić 1min30s/interwał
ciasto przełożyć do miski obsypanej mąka do wyrośniecia na 30min
po tym czasie wylozyc na stolnicę obsypana mąką rozwalkować na grubość 1,5cm 
wycinac szklanką kółka,połozyc na blaszkę wyłożoną paierem do wyrośniecia 15min,
posmarowac bialkiem i do piekarnika rozgrzanego 180st piec 15min
Reklamy

6 uwag do wpisu “BUŁKI MAŚLANE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s