FILET GRILOWANY

Składniki

  • podwojna pierś kurczaka
  • ziemniaki mlode
  • koper

Marynata

  • przyprawa uniwersalna opcjonalnie
  • jajko
  • oliwa z oliwek 4 łyzki
  • przeprz,czosnek,przyprawa do kurczaka,sól ziolowa opcjonalnie 
  • ogórki zielone 2szt
  • śmietana 18% 1/2 kubka wiekszego

Filet przekroic wzdłuz aby z jednej piersi otrzymac 3 płaskie płaty,włożyc przygotowanej marynaty(do rozbełtanego jajka z przyprawami)do lodówki na 3 godzinki,po tym czasie wyłożyc na rozgrzana patelnię grilową bez oleju,zgrilować z obu stron

 Mizeria:ogóreki obrać ze skóry,pokroic w plastry,polać smietaną,dodac sól,pieprz do smaku,koper i wymieszać
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s