TORT Z GALARETKĄ

Skladniki 

biszkopt jasny

  • truskawki na gorę
  • galaretka truskawkowa

krem

  • żółtko
  • mascarpone 500g
  • cukier puder 70g

Galaretkę wykonac jak na opakowaniu tylko w ilości wody 400g

Krem: cukier puder i żółtko utrzeć 3min/60st/3 dodac serek mascarpone wymieszać 40s/3
 
Biszkopt przekroić na 3 blaty,tortownicę wyłozyc folią aluminiową łącznie z blokami,połozyc 1 blat nasączyc sokiem z cytryny,posmarowac kremem,i tak powtórzyc z pozostałymi blatami,na koniec krem i na góre truskawki,polać tężejącą galaretką i włozyć do lodówki
Smacznego
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s