OGÓRKI MAŁOSOLNE

Lubicie ogórki małosolne?

ja uwielbiam robie co roku,polecam jeśli jeszcze nie robiliście w domu

U mnie mija 4 dzien, probowalam sa juz kruche ale jeszcze im brakuje troche smaku juz pieknie pachnie w kuchni 🙂

Ogórki robię zawsze w kamionkowym naczyniu,przykrywam talerzem 
w gorące dni wystarczy już 4 dni i są pyszne a tak to 7dni, zalezy tez od ogórków, wybieram sredniej wielkości, cienkie nie grube i twarde..nie wybierac troche miękkich i zoltych poniewaz popsuja sie.

Składniki

1litr wody
łyżka czubata soli
  • ogorki gruntowe(zależy ile chcemy zrobić)u mnie ponad 1kg
  • koper
  • czosnek główka
  • chrzan korzeń

 Ogórki oczyścić,umyc 
przekładac w naczyniu warstwami:ogórki,koper,czosnek,chrzan,ogórki….

Wodę przegotować,rozpuścic w niej sól i zalać ogórki.

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “OGÓRKI MAŁOSOLNE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s