BARCOS MEXICANOS

Oj kochani zapraszam was po przepis na potrawe mexicana

bardzo pikantą,musicie zapewnić sobie dostep do piwa…
Mega pyszna z dodatkiem salatki.
Wiem że to danie zagości u mnie w kuchni ale tym razem w wersji lagodnej 😛

Przepis z internetu po modyfikacji

Składniki 4 szt

  • 400g maki
  • drożdze świeże 30g
  • woda 160g
  • 5g soli morskiej
  • 30g śmietany ukwaszonej
  • 5g cukru
  • 20g oliwy

Farsz

  • podwojna pierś z filetu
  • cebula
  • czosnek
  • koncentrat pomidorowy 2 łyzeczki
  • przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki,magi opcjonalnie
  • bazylia opcjonalnie
  • przyprawa do kurczaka opcjonalnie
  • chili opcjonalnie

Podgrzać wodę z drożdżami mieszając,do rozpuszczenia,dodac pozostałe skladniki wyrobić,gdyby ciasto się nie łączyło można dodac odrobinę,pozostawić w misce do wyrośnięcia

Wykonanie TM
Do naczynia wode wlać dodac drożdże 2min/37st/2,dodac pozostałe skladniki wyrobić 2min/interwał,pozostawić w naczyniu do wyrośniecia

Teraz w tym czasie jak nam ciasto wyrasta przygotujemy farsz:
Pierś pozbawić blonek,pokroić w kostkę wrzucić na rozgrzany olej,posypać przyprawami i smarzyć mieszając,dodac cebule,koncentrat i wymieszać zalać odrobina wody poddusic i mieszac,Musi wyparowac woda,wyłączyć.CIasto nam ładnie podwoiło wielkość wyjąć z miski/naczynia na stolnice podzielić na 4 częsci można zrobić 5 części.
 Rozwałkować na prostokąt nałożyć farsz i składać brzegi sklejając
Położyć,na patelni wyłozonej papierem,do wyrosniecia 20min i piec w piekarniku rozgrzanym 190st z termoobiegiem 15min
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s