BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

 Uwielbiam te bułeczki polecam wam na śniadanko świeżo upieczone,pachnące,chrupiące…

Składniki na 23szt bułeczek

500g wody

  • 30g drożdży świeżych/12g suchych
  • 50g smietany 18% ukwaszonej
  • 700g mąki: pszenno razowa,pszenna typ 650 pół na pół
  • 100g mąki żytniej
  • 10g soli morskiej
  • 5 g miodu
  • 15g octu balsamicznego

Wykonanie
Do naczynia wlać wodę,dodac drożdże,smietanę,miód podgrzać 3min/37/3
Dodać pozostałe składniki wyrobić 3min/interwał,odstawić do wyrośniecia,jak zacznie wychodzic przez otwór pokrywy ponownie wyrobić 2min/interwał.
Piekarnik nagrzać do 210st
Na blat obficie obsypany mąka,wyłożyć ciasto(będzi ebardzo klejące ale na blacie przy wyrabianiu zrobi się elastyczne,będziecie mieli wrażenie że się rozpływa ale spokojnie można podsypać mąką i wyrabiać,składać w kopertę odgazować uderzając ciastem o blat parę razy.Uformować wałek i rwać kawałki kłaść na blaszk e i odczekać 20min do wyrośniecia gotowe wkładamy do piekarnika i pieczemy 15min
Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “BUŁECZKI ŚNIADANIOWE

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s