CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM

 Zapraszam na wiosenne ciasto,które rozplywa się w ustach 🙂
Lubisz rabarbar?lubisz ciasta nie słodkie,lekko kwaskowate?
to ten przepis jest dla ciebie 🙂
 tortownica śr.21cm
  • 2 czubate szklanki mąki krupczatki
  • 2 jajka
  • szklanka cukru pudru
  • kostka masła
  • kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy(lub 5g cukru z wanilią wykonanego w TM)
  • 2 łyżki smietany 12% kwaśnej
  • rabarbar

 Dodatek mozna zamienić na inne ulubione np.owoce 🙂

Do naczynia wsypać szklankę cukru zmiksować na puder 5s/6
dodac masło pokrojone na kawałki,cukier waniliowy utrzeć na puch 1min/5,nałożyć motylek dodać po jednym jajku ucierać 3min/3-4 w trakcie ucierania przerwać otworzyc pokrywę i kopystką zgarnąć z naczynia ciasto i dalej ucierać
Zdjąć motylek gdy się dobrze wszystko połączy,wsypać mąkę i proszek,dodac kwaśną smietanę i wymieszac 30s/2.
Gotowe
Część ciasta wyłozyć do tortownicy wysmarowanej margaryną,na górę rabarbar obrany,pokrojony w kostkę i na górę pozostała część ciasta delikatnie wyrównać,
piec w piekarniku rozgrzanym 180st termoobieg 30min.
Przestudzic porządnie

Piknik majowy Rabarbalove Rabarbalove

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s