ROSÓŁ DROBIOWO WOŁOWY

Pewnie znajdzie się ktoś, kto dopiero zaczyna przygodę kulinarną, więc zapraszam na przepis, który pomoże przygotować prawdziwy rosół drobiowo wołowy

bez konserwantów, kostek rosołowych…

Składniki
  • Porcja rosołowa z kurczaka
  • Roztbef z kością kawałek ok 200 g
  • 2 skrzydełka
  • marchew mała
  • seler ćwiartka ze średniego
  • cebula średnia
  • przyprawa uniwersalna zrobiona w TM
  • liść laurowy
  • ząbek czosnku
  • ziele angielskie

1,5 litra wody

  • pietruszka korzeń mała
  • por kawałek część bez zielonej góry
  • pietruszka liście
  • pieprz

Do garnka wrzucić porcje i skrzydełka,

wrzucić umyte, obrane warzywa,

dodac liść laurowy, czosnek obrany zgnieciony,

ziele angielskie, wrzucić poszatkowaną pietruszkę, postawić na gaz.

Przypalić na patelni bez oleju cebule pokrojoną w piórka, dodac ją do rosołu
jak bedzie przypalona czarna (dzieki niej nasz rosół nabierze koloru 🙂
Jak warzywa będą miękkie wyjąć, mięso tak samo,
doprawić przyprawa, dodać pieprz, magi wymieszać.
Podawać z makaronem nitki grube.

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s