BABECZKI POD PUCHATĄ KOŁDERKĄ

Skladniki
  • 3szkl mąki krupczatki
  • szklanka cukru
  • 250g masła miękkiego
  • 3 żółtka
  • 5 białek
  • szczypta soli
  • 10g soku z cytryny

 

Do naczynia dajemy sypkie składniki ,masło pokrojone na kawałki,
wymieszać do połączenia składników pomóc kopystką 30s/4,
dodac żółtka i wyrobić przy pomocy kopystki jak już zacznie sie łączyć przełozyc do miski i dopracować,w kulkę i zawinąć w folię spożywczą i do lodówki do schłodzenia na ok 1 godz.
po tym czasie po dwie łyzki plaskie do każdej foremki i palcami ugnieść lekko boki w górę,ponieważ do środka dajemy truskawki pokrojone na kawałki lub w całości,do piekarnika rozgrzanego do 190st góra i dół grzałki i piec 10min,

w tym czasie przygotować bezę:
białka wlać do naczynia założyć motylek,wlać sok z cytryny,szczypta soli i ubijać 3min/50st/obr4,wlać na truskawki lub łyżka nałożyć tak aby zakryło owoce,
włożyc do piekarnika na 6min temperatura 180st.
WYŁĄCZYC PIEKARNIK I POCZEKAĆ CHWILKĘ i można wyjąc beza opadnie to naturalne góra ma być zrumieniona

 

 

 

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s