KIEŁBASKA DROBIOWA

  • 500 g filet drobiowy pokrojony lekko zmrożony 
  • 200 g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki  
  • 4 ząbki czosnku łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM 
  •   łyżeczka pieprzu,gorczycy białej 
  • 1 łyżki przyprawy do drobiu majeranek,

 foia spożywcza do zawijania walców

800 g wody

do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia, 
czynnośc powtórzyc z kolejną porcją, 
do naczynia włozyc boczek rozdrobnic 13s/obr7 przełozyc do naczynia  z mięsem, 
do naczynia wrzucic czosnek rozdrobnić 3s/obr7, dodac mięso,boczek,pieprz,sól wymieszać 35s/interwał 
 uformować walce w rekach 3 walce, obtoczyc w przyprawach wysypanych na talerzu,
później owinąć folią spozywcza,
konce folii ułozyc pod wałek zwinięte w dolnej części przystawki VAROMA
 
do naczynia wlać wodę, nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1
Reklamy

2 uwagi do wpisu “KIEŁBASKA DROBIOWA

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s