KALAFIOR ZAPIEKANY

  • 1 kalafior
  • jajko
  • ziemniaki
  • jajko,bułka tarta do obtoczenia
  • masło do smażenia 

Wykonanie

kalafior podzielić na większe różyczki,
ugotować je w wodzie osolonej aby były pół miękkie 
(ale nie miękkie żeby się nie rozleciały podczas smażenia)
odcedzić,poczekac az ostygną,
potem zamoczyć je w jajku i bułce tartej i tak przygotowane różyczki 
dac na masło roztopione
(patelnia musi być rozgrzana) 
i smazyć z obu stron na rumiano,
ja podałam z jajeczkiem i kefirek do picia pychotka 🙂
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s