JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

jajka faszerowane pieczarkami
Jajka faszerowane pieczarkami
  • 6 jajek 

ugotowanych na twardo,obranych z łupinek,przekrojonych na pół

  • 200g pieczarek,pokrojonych drobno
  • 2 łyzki drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 ząbki czosnku posiekanego drobno
  • dwie łyzki gęstej śmietany
  • sól,pieprz do smaku
pieczarki podsmazyc na patelni z łyzką oliwy z oliwek,przełozyc do miski ostudzone
do miski włożyć żółtka,utrzeć ze śmietaną,dodajemy pieczarki,czosnek,szczypiorek,przyprawy,mieszamy wszystko na jednolitą masę.
Nadziewamy formując kopiec,
przyozdobic mozna rzodkiewkami,zieleniną
 

Jajka na WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IVPieczarkowy Tydzień 2014

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s