ŚWIĄTECZNY OBIAD

rosół z(kaczki,drobiowo-wołowy)
Porcje wkładamy do garnka,dodać warzywa: marchew,seler,pietruszka,por,liście pietruszki,lubczyku,przyprawa uniwersalna,2 liście laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego,2 ząbki czosnku,przypaloną cebulę pokrojoną w talarki, wszystko zalać wodą i gotowac,
doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogien do minimum,i tak pykac ma sobie 2 godz.bez przykrycia

Odcedzić rosół,doprawić do smaku maggi,pieprz mielony

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s