PIECZEŃ

  • ponad 1kg szynki wieprzowej(kulka)
  • przyprawa:do pieczeni,papryka czerwona,przyprawa uniwersalna
  • czosnek,2 ząbki przeciśnięte
  • liście lubczyku
  • ziele angielskie,lisć laurowy
Mięso opłukac ,osuszyć,nasmarować czosnkiem,przyprawami,
odłozyć zawinięte w folie na 1 godz do lodówki.
Po tym czasie wyjąć zdjąć folię i wlożyć na patelnie z rozgrzanym olejem podsmażyć z obu stron,
włożyć do naczynia żaroodpornego,przelać tłuszcz z patelni i zalać odrobinką wody przykryć i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200st na sam dół i zapiekać 60min,
po tym czasie wyjąć mięso pokroić w plastry,wlać szklankę wody zagotować,
dodać odrobinę wody wymieszanej z mąką i smietaną do zupy
(zalezy ile sosu chcemy,nie może byc za gęsty)
zagotować chwilke 5min włozyć plastry mięsa i włożyć do piekarnika na 10min

Wielkanocne Smaki - edycja IV

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s