KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA

Składniki

  • kapusta czerwona 500g
  • 140g cebuli
  • 25g oleju
  • 120g jabłek obranych,wydrążonych
  • 150g wody
  • 5g soli 5g cukru
  • pieprz mielony do smaku
  • 20g soku z cytryny
  • 30g smalcu

Do naczynia włożyć kapustę ,rozdrobnić 5s/obr5,przełozyc do innego naczynia,

włozyc cebulę obraną i pokrojoną na pół rozdrobnić 3s/obr5,kopystka zgarnąc na dno naczynia, dodac olej i dusic 3min/varoma/obr1, dodac jabłka rozdrobnić 5s/obr4,

dodac pozostałe skladniki i kapustę gotowac 20min/100st/obroty wsteczne/obr2

dodac sok z cytryny i smalec gotować 100st /obr.wsteczne/obr2

Reklamy

3 uwagi do wpisu “KAPUSTA CZERWONA GOTOWANA

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s